Σωτηρία Παπαλουκά

Papalouka Sotiria

Γεννήθηκα το 1967 στην Αθήνα όπου και ζω μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιό. Είχα τη μεγάλη τύχη ως παιδί να βιώσω μοναδικές εμπειρίες επαφής με τη φύση κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών σε ένα μικρό χωριό της Ευρυτανίας. Η αρμονία, η γαλήνη, οι αλλαγές ως αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας, το ελεύθερο παιχνίδι και η εξερεύνηση με συνομήλικους, πιστεύω ότι έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις ιδέες, τις αντιλήψεις και τις επιλογές μου.

Είμαι απόφοιτη της κατεύθυνσης Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τα 1998 ως το 2008 εκπαιδεύτηκα στη Συστημική Θεραπευτική προσέγγιση,Οικογενειακή Θεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Έχω ολοκληρώσει τη διετή εκπαίδευση για σύμβουλους τοξικοεξάρτησης που υλοποίησε το University of California σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α) και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον τομέα της τοξικοεξάρτησης που υλοποίησε το ΚΕ.Θ.Ε.Α σε συνεργασία με το University of California και το Boston College.

Από το 2009 μέχρι το 2016 συνέχισα την εκπαίδευσή μου και τη διεύρυνση των εμπειριών μου μέσα από σεμινάρια που οργανώνει το Process Work στην Ελλάδα.

Το 2013 εκπαιδεύτηκα στην Ανθοθεραπεία με τα Ανθοϊάματα Μπαχ στο εκπαιδευτικό κέντρο Natural Health Science.

Από τον Μάρτιο του 2017, εκπαιδεύομαι στη Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης.

Από το 2007 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος οικογένειας παρέχοντας συνεδρίες (ατομικές, ζεύγους, οικογένειας) δια ζώσης και εξ αποστάσεως (skype) όπως επίσης σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σεμινάρια.

Συνεχίζω να ενημερώνομαι για τις επιστημονικές εξελίξεις στην ψυχολογία και σε άλλα επιστημονικά πεδία μέσα από σεμινάρια και συνέδρια.

Είμαι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας (ΕΕΨΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και του European Association for Counseling.