στα χνάρια της άνοιξης

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Έκφρασης “Λάμπα” προσκαλεί την Τίνα Λυγδοπούλου από τον Κήπο για μια βραδυά αφήγησης παραμυθιών για ενήλικες την Τετάρτη 29/05 στις 20:00.

Στο τραγούδι η Στέλλα Γκρήγκοβιτς και στο βιολί ο Αλέξανδρος Κοκκαλίδης.

Η άνοιξη στολίζει τη φύση με ανθούς, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση της αφθονίας που έρχεται: διότι αυτό που ανθίζει τώρα, αργότερα δίνει καρπό. Την άνοιξη ξυπνούν τα σώματα και οι αισθήσεις, παρατηρούμε τη γη καθώς ενδύεται μια πληθώρα χρωμάτων κι αρωμάτων. Η άνοιξη γεφυρώνει το χειμώνα με το καλοκαίρι, το θάνατο με τη ζωή: διότι άνοιξη είναι ο σπόρος που πεθαίνει παραχωρώντας τη θέση του στο φυτό, αλλά κι ο σπόρος που ζωντανεύει, ανθίζει, αναπτύσσεται.

Η άνοιξη είναι γιορτή, διαρκής υπενθύμιση ενός αέναου κύκλου δίχως αρχή και τέλος, τόπος αφήγησης γι’ αυτό που αρνείται να ανθίσει, για τους χίλιους σπόρους του σιναπιού, αυτήν που κατοικεί στα δέντρα, λίγες παπαρούνες-στολίδι σ’ ένα φόρεμα, το σπίτι του κότσυφα, μια σταγόνα δροσιάς, τη γυναίκα που πραγματοποιεί τις ευχές. Προάγγελος της αφθονίας η άνοιξη και γι’ αυτό δεν παραπονιέται κανείς!

Α π α ρ α ί τ η τ η η κράτηση θέσης με email στο lamba.art.edu@gmail.com

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978514770.