“ο καιρός αλλάζει, κι εμείς μαζί του”

Ένα βιωματικό σεμινάριο όπου εστιάζουμε δημιουργικά στις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, μέσω ασκήσεων αυτογνωσίας, αλλά και της αλληλεπίδρασής μας με τους άλλους. Το σεμινάριο στηρίζεται στη μεθοδολογία της “οικολογικής ενσυναίσθησης” η οποία φέρει τις ρίζες της στη συστημική κατανόηση των φαινομένων, τη βαθιά οικολογία και τις παραδοσιακές πρακτικές αναστοχασμού. Η Macy ονόμασε τη μέθοδο αυτή Work that Reconnects και χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από την αναγνώριση της εγγενούς αξίας όλων των έμβιων όντων, ερχόμενη να εμπλουτίσει τα ανθρώπινα συστήματα και την κατανόησή τους μέσα και από τη ματιά των μη ανθρώπινων Άλλων.

Ως εκ τούτου, σε μια εποχή όπου τόσο τα φυσικά, όσο και τα κοινωνικά συστήματα – αν μπορεί κανείς πράγματι να διαχωρίσει το ένα από το άλλο – αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις, η οικολογική ενσυναίσθηση προτείνει γνώριμους, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους επεξεργασίας των συναισθημάτων που γεννούν οι κρίσεις αυτές, καλώντας μας να δράσουμε εκ μέρους της ζωής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές/ριες, κοινωνικές/ούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εντάξουν την έννοια της φύσης και της οικολογικής ενσυναίσθησης στην εργασία τους, αλλά και γενικότερα σε όσους/ες ενδιαφέρονται βαθιά για τις πολλαπλές αλληλεπιδράσεις των φυσικών και των κοινωνικών συστημάτων. Επίσης, σε εκείνους/ες που θεωρούν ότι τα ευρύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα χρήζουν τόσο προσωπικής όσο και συλλογικής μέριμνας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αξιοποιούνται και τα εικαστικά μέσα (με υλικά που παρέχονται από τον Κήπο). Επειδή ακριβώς το σεμινάριο είναι βιωματικό, φορέστε πρόχειρα ρούχα που σας επιτρέπουν να καθίσετε κάτω και να κινηθείτε ελεύθερα.

Διδάσκει η Τίνα Λυγδοπούλου από τον Κήπο – Εργαστήρι για την Αυτογνωσία και το Ευ Ζην (kipos.org.gr), θεραπεύτρια και κοινωνική επιστημόνισσα, η οποία εδώ και χρόνια αλληλοσυνδέει στην εργασία της ζητήματα αυτογνωσίας, ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών και δραστηριοτήτων στη/ με τη φύση.

  • Ημερομηνίες διεξαγωγής : Σάββατο, 1η Απριλίου & Κυριακή, 2 Απριλίου (σύνολο 10 ώρες),
  • Ώρες διεξαγωγής : Το Σάββατο 11:00-18:00 & την Κυριακή 11:00-14:00
  • Χώρος : Αίθουσα 222, Αφηγηματικός Νους, 1ος όροφος, ΚΕΠΑΒΙ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11
  • Κόστος συμμετοχής : 80 ευρώ ανά άτομο (φοιτητές και φοιτήτριες 60 ευρώ). Προκαταβάλλονται τα 50 ευρώ για να κλείσετε θέση μέχρι τις 28 Μαρτίου, ενώ το υπολοιπόμενο ποσό θα πρέπει να πληρωθεί το 1ο Σάββατο διεξαγωγής του σεμιναρίου. Στο ποσό συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται και τα υλικά του σεμιναρίου (χρώματα, χαρτιά κ.λπ.). Δίνεται απόδειξη και βεβαίωση παρακολούθησης.

Παρακαλούμε σημειώστε:

Αν κάποιος/α θα ήθελε να συμμετέχει, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, παρακαλείται να μας ενημερώσει, διότι ίσως υπάρχει δυνατότητα περιορισμένου αριθμού υποτροφιών.

Η δήλωση συμμετοχής είναι βασική προϋπόθεση, καθώς ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 16 άτομα.

Για πληροφορίες, κράτηση θέσης & τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της προκαταβολής, επικοινωνήστε με τον Κήπο στο info@kipos.org.gr ή το 6975914941.