“Αφηγήσεις δύναμης: εξερευνώντας το δώρο

Κάθε άνθρωπος έχει πρόσβαση σε κάποια μορφή δύναμης. Κάποιοι την ανακαλύπτουν σε αυτά που έχουν, άλλοι σε αυτά που είναι. Διακρίνουμε ευκολότερα τη δύναμη των άλλων και λιγότερο τη δική μας. Η άγνοια αυτή οδηγεί σε έλλειψη επίγνωσης των προνομίων μας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Πώς θα αλληλεπιδρούσαμε όμως με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας, εάν η δύναμη είναι κάτι που μπορούμε συνειδητά να μοιραστούμε, κάτι με το οποίο μπορούμε να συνδημιουργήσουμε ένα πλαίσιο αμοιβαιότητας αντί επιβολής;

Αν σας ενδιαφέρουν οι ιστορίες ως διεργασία προς την αυτογνωσία, αν πιστεύετε ότι οι αφηγήσεις αποτελούν πολιτικές πράξεις ή αν θα θέλατε να τις εντάξετε περισσότερο στην εργασία σας με άλλους ανθρώπους, αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο στις εφαρμογές της αφήγησης ίσως να σας ενδιαφέρει. Με αφετηρία την παραδοσιακή αφήγηση, οι συμμετέχουσες/ οντες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν βιωματικά ιστορίες και αφηγήσεις δύναμης, ενώ οι ασκήσεις μυθοπλασίας θα τις/ τους βοηθήσουν να εμβαθύνουν στην έννοια της προσωπικής ισχύος/ δύναμης. Το παρόν σεμινάριο δεν επιδιώκει να εξαντλήσει τη θεματική της ισχύος ή των εφαρμογών της αφήγησης στην καθημερινή ζωή, αλλά να ευαισθητοποιήσει και να θέσει ερωτήματα με δημιουργικό τρόπο.

Παράλληλα με την αφήγηση αξιοποιούνται εικαστικά μέσα, όπως τα υλικά τα οποία παρέχονται από τον Κήπο. Επειδή το σεμινάριο είναι βιωματικό, φορέστε πρόχειρα ρούχα που σας επιτρέπουν να καθίσετε κάτω και να κινηθείτε ελεύθερα.

Διδάσκει η Τίνα Λυγδοπούλου από τον Κήπο – Εργαστήρι για την Αυτογνωσία και το Ευ Ζην (kipos.org.gr), θεραπεύτρια, κοινωνική επιστημόνισσα και παραδοσιακή αφηγήτρια, η οποία εδώ και χρόνια εντάσσει δημιουργικά την αφήγηση στην εργασία της με κοινωνικές ομάδες που βιώνουν ή έχουν βιώσει μακροχρόνιο κοινωνικό αποκλεισμό, ως βιωματικό μέσο εκπαίδευσης κοινωνικών επιστημόνων, αλλά και έναυσμα αυτογνωσίας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου & 5 Μαρτίου (σύνολο 10 ώρες)

Ώρες διεξαγωγής: 11:00-16:00

Χώρος: Αίθουσα 222, Αφηγηματικός Νους, 1ος όροφος, ΚΕΠΑΒΙ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ ανά άτομο. Προκαταβάλλονται τα 50 ευρώ για να κλείσετε θέση μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, το υπολοιπόμενο ποσό θα πρέπει να πληρωθεί το 1ο Σάββατο διεξαγωγής του σεμιναρίου. Στο ποσό συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται και τα υλικά του σεμιναρίου (χρώματα, χαρτιά κ.λπ.).

Παρακαλούμε σημειώστε:

Αν κάποιος/α θα ήθελε να συμμετέχει, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, παρακαλείται να μας ενημερώσει, διότι ίσως υπάρχει δυνατότητα περιορισμένου αριθμού υποτροφιών.

Η δήλωση συμμετοχής είναι βασική προϋπόθεση, καθώς ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 16 άτομα.

Για πληροφορίες, κράτηση θέσης & τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της προκαταβολής, επικοινωνήστε με τον Κήπο στο info@kipos.org.gr ή το 6975914941.