Ο Κήπος εκπαιδεύεται

Πηγή: Bored Panda

Το Σάββατο 11/2 ο Κήπος συμμετείχε στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού “Ζώντας με την Κλιματική Κρίση” (Living with the Climate Crisis) σε ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς απ’όλο τον κόσμο που επιθυμούν να εργαστούν με ομάδες ως προς τα ζητήματα που απορρέουν της κλιματικής κρίσης. Το υλικό έχει προετοιμαστεί από τη Συμμαχία για την Ψυχολογία της Κλιματικής Αλλαγής (Climate Psychology Alliance) και πιο συγκεκριμένα την ομάδα των “Συνομιλιών για τον Άνθρακα” (Carbon Conversations).

Παρέχεται βάσει των αρχών της ελεύθερης και ανοιχτής πρόσβασης (creative commons).

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει ένα πλαίσιο επεξεργασίας των συναισθημάτων και σκέψεων που γεννά η κλιματική αλλαγή, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να παρακινήσει ευαισθητοποιημένους ως προς το θέμα ανθρώπους να στραφούν στη συνειδητή δράση. Η προσέγγιση που υιοθετείται είναι βιωματική – διότι μαθαίνουμε πράττοντας – και χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

  • Μέρος πρώτο: οι κοινές μας ρίζες
  • Μέρος δεύτερο: επικοινωνία
  • Μέρος τρίτο: οικοσυστήματα αλλαγής

Προς το παρόν, το υλικό αυτό βρίσκεται στα τελευταία στάδια της επεξεργασίας του, αλλά θα θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, οργανώνοντας μία πρώτη συνάντηση παρουσίασής του στο προσεχές μέλλον. Εάν ενδιαφέρεστε επικοινωνείστε μαζί μας στο info@kipos.org.gr. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

(Επίσης, εάν ενδιαφέρεστε για το υλικό των “Συνομιλιών για τον Άνθρακα” – το οποίο παραμένει επίκαιρο – θα το βρείτε εδώ.)