εισαγωγή στα ανθοϊάματα Μπαχ

Ο Δρ. Έντουαρντ Μπαχ δημιούργησε ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα βασισμένο στην απλότητα. Η φιλοσοφία του έδωσε έμφαση στη σχέση ανάμεσα σε νου και σώμα, ενώ η μέθοδος που επινόησε εστίασε στην αποκατάσταση της αρμονίας ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο.

Το σύστημά του αποτελείται από 38 ανθοϊάματα, τα οποία ανήκουν σε 7 συναισθηματικές ομάδες. Ο Δρ. Μπαχ δημιούργησε επίσης ένα μίγμα για την αντιμετώπιση κρίσεων, γνωστό σε πολλούς ως rescue remedy ή ίαμα διάσωσης (το οποίο ενδέχεται να ονοματίζεται διαφορετικά, ανάλογα με το ποιός ή ποιά το παράγει).

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε για τα διαφορετικά ανθοϊάματα και τις συναισθηματικές ομάδες στις οποίες ανήκουν με βιωματικό τρόπο. Στόχος είναι να είμαστε σε θέση να διαλέξουμε τα σωστά ιάματα για τον εαυτό μας ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των ζώων ή των φυτών μας), ενσωματώνοντάς τα έτσι στην καθημερινή μας ζωή. Θα μάθουμε επίσης για τη φιλοσοφία του Δρ. Μπαχ και τη διαδικασία παρασκευής ανθοϊαμάτων μέσω πρακτικών ασκήσεων και ατομικής/ ομαδικής εργασίας.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα σε εξωτερικό χώρο, οπότε καλό θα ήταν να φοράτε άνετα ρούχα.

Ημερομηνία και διάρκεια: Κυριακή 28/4 από τις 10:00 μέχρι τις 17:00

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ – εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, αλλά σας είναι αδύνατο δίχως κάποια υποτροφία, παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας. Θα βρούμε κάποια κοινή λύση – η έλλειψη χρημάτων δεν θα ‘πρεπε ν’ αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 15 Απριλίου. Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψη σας ότι η διαδικασία δηλώσεων ενδέχεται να ολοκληρωθεί και νωρίτερα.

Εάν δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 10 Μαρτίου, το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα 65 ευρώ.

Τόπος διεξαγωγής: Κορακιάνα Κέρκυρας υπό τη φιλοξενία του Ρόδακα και της Ελένης Χριστοφοράτου.

Επιπλέον πληροφορίες: ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 6 άτομα και ο μέγιστος τα 20. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση tinaly@kipos.org.gr ή τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο +30 6975914941.