Ενεργός ελπίδα: μετασχηματίζοντας την αγωνία για τη γη σε δράση

Ένα βιωματικό διήμερο στο Αγρόκτημα Γεωργίου στη Μπαλντούμα – 17 & 18 Δεκεμβρίου 2022

Κατά το διάστημα των τελευταίων ετών οι κλιματικές αλλαγές γίνονται όλο και πιο αισθητές. Για τον κάθε ένα και την κάθε μία με διαφορετικό τρόπο – ανάλογα με το που και το πως ζει. Ίσως σκεφτόμαστε ότι χρειάζεται να κάνουμε κάτι, ίσως βιώνουμε την απελπισία και την αγωνία στη σκέψη όσων παραμένουν σταθερά προσηλωμένα στον παλιό τρόπο σκέψης. Τον ίδιο τρόπο σκέψης που μας έχει φέρει μέχρι εδώ.

Ένα πρώτο βήμα είναι να δεχτούμε να αντιμετωπίσουμε το πως νιώθουμε. Να επιχειρήσουμε να ψηλαφίσουμε όσα ονειρευόμαστε. Να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα – μικρό ή μεγάλο, με παρέα, αλλά και ατομικά.

Η ενεργός ελπίδα αποτελεί έναν τρόπο να αφουγκραζόμαστε την αγωνία ή τον πόνο, να ελπίζουμε και να δρούμε. Στηρίζεται στο έργο της Joanna Macy και τη μεθοδολογία της οικολογικής ενσυναίσθησης.

Το βιωματικό διήμερο θα λάβει χώρα στο κτήμα του Παναγιώτη Γεωργίου στη Μπαλντούμα Ιωαννίνων (οδηγίες εδώ). Με βροχή (στο θερμοκήπιο) ή με ήλιο (στον αγρό). Θα συμπεριλαμβάνει καφέ/ τσάι και μεσημεριανό γεύμα από τα προϊόντα του κτήματος.

Διοργανώνεται από τον Κήπο – Εργαστήρι για την Αυτογνωσία και το Ευ Ζην. Ντυθείτε ζεστά κι ελάτε!

  • Μέρες/ ώρες διεξαγωγής: 17 & 18 Δεκεμβρίου, 11:00-16:30
  • Κόστος συμμετοχής: 55 ευρώ ανά άτομο
  • Προϋποθέσεις συμμετοχής : οφείλετε να κλείσετε θέση μέχρι και τις 14/12 στο info@kipos.org.gr, προκαταβάλλοντας το σύνολο του ποσού συμμετοχής.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής που ακολουθεί, συμπληρώστε τη και στείλτε την στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

Παρακαλώ σημειώστε: Σε περίπτωση που λόγω ανωτέρας βίας (περιορισμοί λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό ή ιδιαίτερα δυσχερείς καιρικές συνθήκες) οι ημερομηνίες του σεμιναρίου θα μετατεθούν δίχως να προβλέπεται επιστροφή χρημάτων. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που κάποιος/ κάποια ακυρώσει συμμετοχή τελευταία στιγμή. Εάν για κάποιο λόγο το σεμινάριο δεν πραγματοποιηθεί λόγω δικής μας υπαιτιότητας, θα πραγματοποιηθεί επιστροφή του ποσού συμμετοχής εντός 10 ημερών.

Για τυχόν επιπλέον διευκρινήσεις ή απορίες, παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας στο info@kipos.org.gr ή στο 6975914941.